Debatt ● Lise Lyngsnes Randeberg og Oline Sæther Akademikerne og NSO: Hvor er bakkekontakten, Arbeiderpartiet?
Debatt ● Elisabet Haugsbø og Lise Lyngsned Randeberg Stillingsinstruks: Statsråd for forskning og høyere utdanning
politikk Slik stemmer de med høyest utdanning. Vender Ola Borten Moe ryggen Kun én prosent av landets høyest utdannede synes Senterpartiet har den beste politikken for forskning og høyere utdanning.
— Vi kan ikke automatisk prioritere ned humaniora og samfunnsvitenskap Akademikernes leder mener humaniora og samfunnsvitenskapelige fag er helt sentrale for å lykkes med en bærekraftig omstilling, slik statsråden har bestilt i utsynsmeldingen.
Bekymret for at lønnsgapet mellom privat og offentlig sektor skal øke enda mer Prisene økte mer enn lønna for de fleste nordmenn i fjor.
Ingen har vondt av praktisk kunnskap, ikkje ein gong sivilingeniørar Dagens opptaksordning er sløsing med ressursar og lærelyst, og bidrar til mangel på kompetent arbeidskraft i Noreg, meiner Kjetil Tvedt i Norsk Industri.
Ytringsfriheten starter på arbeidsplassen Det jeg savner aller mest i Kierulf-rapporten er en beskrivelse av tillitsvalgtes rolle i å skape godt ytringsklima og dempe konflikter internt, skriver Akademikerne-leder Lise Lyngsnes Randeberg.
Rivaliseringen mellom mester og master tilhører historiens skraphaug Vi må ikke lage kunstige skiller mellom fagskolene og høyere utdanning. Samfunnet kan ikke få for mye kompetanse. Derfor må vi spille på lag, skriver lederne i Unio og Akademikerne.
Finansieringsutvalget tar et steg i riktig retning Til tross for mange gode forslag fra finansieringsutvalget leverer det ingenting om hvordan vi skal løse en av de største flokene i UH-sektoren: den høye midlertidigheten blant forskere, mener leder i Akademikerne, Lise L. Randeberg.
Bufferkapital kan få ned midlertidigheten i akademia Bekymringen over å kunne stå uten jobb og problemer med å betale regningene ved prosjektslutt, kan i verste fall gå utover forskningen, i følge leder i Akademikerne.
Krever tydelig avklaring fra lærestedene: — Hvis ikke, kan julen ryke Forutsigbarhet er nøkkelen for ansatte og studenter i en stadig mer krevende smittesituasjon, mener leder av Akademikerne, Lise Lyngsnes Randeberg. I kveld strammet regjeringen skruen, og ber nå lærestedene innføre mer digital undervisning og hjemmekontor for alle som kan.
Ambisjoner vedtas, løsninger skapes Regjeringen vil styrke næringspolitikken og bidra med kapital og risikoavlastning, og gryteklare prosjekter ligger allerede og venter på en ivrig regjering, skriver innleggsforfatterne.
Ny anbefaling: Maks to dager i uken på hjemmekontor Dersom hjemmekontor skal avtales som en mer langvarig ordning, bør det ikke være mer enn to dager i uken. Og avtalen bør være maksimum på ett år.
Krever at muligheten for å kombinere dagpenger og studier blir forlenget NHO og Tekna mener det er bra at man kan kombinere dagpenger og studier, men de krever at regjeringen forlenger ordningen, ihvertfall fram til jul.
Ber Asheim åpne opp laboratoriene Akademikerne er klar i talen til statsråd Henrik Asheim: Restriksjonene ved laboratoriene må lempes på.
Vil ha bedre samarbeid mellom næringslivet og utdanningene Teknologi. Fire sentrale bransjeforeninger for teknologi og ingeniørfag vil ha bedre samarbeid mellom universiteter og høgskoler og bedriftene og vil ha flere studieplasser på it-utdanningene.
Nyeste artikler
300 forskere fra USA har søkt om akademisk asyl i Marseille
Akademia som møteplass for intellektuelt utenforskap
Reagerer på at det stilles spørsmål om Hellestveits forskertittel
Godt forskningsetisk rammeverk i forslaget til ny helseforskningslov
Nådde du ikke helt opp i EU? Nå får de beste søkerne en ny sjanse
Mest lest
Trump truer Harvard med kutt på nesten 100 milliarder
116 studenter felt for KI-fusk i fjor. Særlig én ting avslørte dem
Norsk mangfoldsopprør sprer seg til hele Norden
To uker før masteren skulle leveres, fikk hun tilbud om å ta doktorgrad
Margareth Hagen vant valget: Får fire nye år som rektor